2010 in review

The stats helper monkeys at WordPress.com mulled over how this blog did in 2010, and here’s a high level summary of its overall blog health:

Healthy blog!

The Blog-Health-o-Meter™ reads Fresher than ever.

Crunchy numbers

Featured image

A Boeing 747-400 passenger jet can hold 416 passengers. This blog was viewed about 2,700 times in 2010. That’s about 6 full 747s.

In 2010, there were 10 new posts, growing the total archive of this blog to 54 posts. There were 44 pictures uploaded, taking up a total of 74mb. That’s about 4 pictures per month.

The busiest day of the year was August 3rd with 50 views. The most popular post that day was Lukisan Budak Tahun 4.

Where did they come from?

The top referring sites in 2010 were mami-sue.blogspot.com, waksalleh.blogspot.com, mak-et.blogspot.com, eizam1974.blogspot.com, and en.wordpress.com.

Some visitors came searching, mostly for lukisan poster 1 malaysia, poster 1 malaysia, lukisan poster satu malaysia, sk seri kundang, and bagan lalang beach resort.

Attractions in 2010

These are the posts and pages that got the most views in 2010.

1

Lukisan Budak Tahun 4 November 2009
3 comments

2

Cuti2 lagi – Bagan Lalang December 2009
2 comments

3

Aku seorang Askar Wataniah????? December 2009
2 comments

4

Sukan Tahunan 2009 – S.K. Seri Kundang August 2009
2 comments

5

Bersama artis filem “BELUKAR” February 2010

LETIH DAN SANGAT MELETIHKAN

Salam semua….

Dah terlalu lama tak update blog ni. Terlalu sibuk dengan rutin harian… rutin sebagai seorang isteri… mama… anak… kawan… dan sebagai seorang pekerja…

Seperti biasa… hari2 yang dilalui hampir sama sahaja pada setiap hari… rutin harian silih datang berganti setiap hari.. bermula dari membuka mata pada waktu pagi dan berakhir ketika melelapkan mata pada malam hari… rutin harian yang kulalui tidak jauh bezanya… Hanya dalam sebulan ni… kurasakan rutin harian ku telah diganggu gugat oleh masa dan keadaan. Rutin yang kulalui sebelum ini telah bertukar walaupun tidak sepenuhnya… hampir separuh daripada rutin tersebut telah terganggu.. Terganggu kerana beberapa perkara yang membelenggu kotak pemikiranku pada masa ini…

Tapi… aku sentiasa bersyukur dengan Yang Maha Esa kerana masih memberikan peluang untukku memperbetulkan semula rutin tersebut seperti sedia kala.

Keluargaku adalah segala-galanya buatku… Aku masih ada seorang yang dinamakan suami untukku bergantung harap… aku masih mempunyai anak2 untuk bermanja… aku masih mempunyai pembantu (bibik) yg sentiasa membantu keperluan keluargaku.. dan aku masih mempunyai mak, abah dan adik beradik untuk menyokongku dari jauh…

My loving husband who always trust on me...

Kids & Bibik - always with me

I'm who I should be... no matter what..who..why..where..how.. I'm always who I am...

Alhamdulillah… Syukur yang tidak terkira dengan rahmatNya… Amin!!!!

My New Gadget

Alhamdulillah…. akhirnya berjaya juge kumiliki “iPhone3Gs” yang telah lama kuidam-idamkan…

My New iPhone 3Gs

iPhone 3Gs

sebenarnya… baru 5 hari iPhone ni jadi milikku…. huhuhu…. suka banget nih…. tp…. tak reti nk guna la pulak…. cmner nk download music from iTunes nih???? waaa…… tak tau…. CIK GHANI… tolong laaaa……

Bye-Bye Celcom & Welcome Maxis

Huhuhu……

Akhirnya setelah berfikir semasak-masaknya…. Dah nak ranum lah…. Ku ambil keputusan yang kurasakan amat berbaloi untukku…

Dengan sedihnya… aku terpaksa berpisah talak 1 dgn celcom yang telah setia bersamaku setelah sekian lama. Aku terpaksa melepaskannya demi masa depanku.

Kini aku telah berubah arah ke maxis… demi masa depanku…. Salam perkenalan kepada maxis daripadaku…. Aku akan meluangkan lebih banyak masaku dengan maxis selepas ini.

Kulakukan semua ini kerana tiada pilihan…. nak tak nak…. Terpaksa bermesra2 dgn maxis selepas ini….Huhuhu……

PD….. here we come……

This weekend…. opisku a.k.a. PERHEBAT akan mengadakan family day di Port Dickson. Ni ler wat julung2 kalinya PERHEBAT wat family day di luar dari Selangor…. bermalam lak tuh…

So, boleh ler aku bwk family ku bercuti di PD…

Kalau ikutkan schedule yg diberikan oleh Bhg Admin.. ada 5 tempat penginapan disediakan….

PD Golf & Country Club

PD World Marina Resort

Sunshine Bay Resort

Palm Springs Resort City

Opps!!!! terlupa lak yg satu lg tuh….

Dan aku & family akan ditempatkan di Sunshine Bay Resort…. mmmmm…. okey lah tuh…. apa yang penting… leh bwk anak2 gi bercuti… sambil aku & hubby boleh shooting gambar2 yg menarik….

PD….. wait for us….. okey…..

Minggu yang meletihkan

Minggu ni memang benar2 meletihkan. Balik dari kampung sempena CNY… aku & ziqziq diserang demam batuk selesema. Tapi kerana tugas.. ku gagahkan juga utk ke opis pada hari Rabu lps. Tapi aku tewas juga akhirnya… hari Khamis terpaksa mc… betul2 tak larat & letih banget… begitu juga haziq… panas badannya tak turun2…


hari ni… ahad.. baru aku rasa betul2 dah okey.. tapi cian haziq… masih panas lagi badannya…  tapi walaupun demam anakku itu tetap aktif seperti biasa… mama sayang sangat kat aziq tau… cepat sembuh ye sayang…. muaahhhh…