LETIH DAN SANGAT MELETIHKAN


Salam semua….

Dah terlalu lama tak update blog ni. Terlalu sibuk dengan rutin harian… rutin sebagai seorang isteri… mama… anak… kawan… dan sebagai seorang pekerja…

Seperti biasa… hari2 yang dilalui hampir sama sahaja pada setiap hari… rutin harian silih datang berganti setiap hari.. bermula dari membuka mata pada waktu pagi dan berakhir ketika melelapkan mata pada malam hari… rutin harian yang kulalui tidak jauh bezanya… Hanya dalam sebulan ni… kurasakan rutin harian ku telah diganggu gugat oleh masa dan keadaan. Rutin yang kulalui sebelum ini telah bertukar walaupun tidak sepenuhnya… hampir separuh daripada rutin tersebut telah terganggu.. Terganggu kerana beberapa perkara yang membelenggu kotak pemikiranku pada masa ini…

Tapi… aku sentiasa bersyukur dengan Yang Maha Esa kerana masih memberikan peluang untukku memperbetulkan semula rutin tersebut seperti sedia kala.

Keluargaku adalah segala-galanya buatku… Aku masih ada seorang yang dinamakan suami untukku bergantung harap… aku masih mempunyai anak2 untuk bermanja… aku masih mempunyai pembantu (bibik) yg sentiasa membantu keperluan keluargaku.. dan aku masih mempunyai mak, abah dan adik beradik untuk menyokongku dari jauh…

My loving husband who always trust on me...

Kids & Bibik - always with me

I'm who I should be... no matter what..who..why..where..how.. I'm always who I am...

Alhamdulillah… Syukur yang tidak terkira dengan rahmatNya… Amin!!!!

Advertisements

9 responses to “LETIH DAN SANGAT MELETIHKAN

  1. Apa boleh buat. I have been experiencing this for the past 5 years ago. Hari-hari buat benda yang sama. I want to do something big dan return dia boleh buat kita do what ever we like for the next 10 years… macam explore the world, charity work etc-etc… ada ka???

    • Syarien…

      tu lah kan… sometimes kita akan rasa bosan dgn apa yg kita buat setiap hari… hari2 perkara yg sama jer…
      tapi itulah kan… Allah takkan mengubah nasib kita kecuali kita yg mengubahnya sendiri….

  2. hmm, dunia ini satu kitaran. bygkan ibu bapa kite dulu, tak ke satu perasaan macam kite sekrg. itu la org kata..

  3. Eizam, that is why we need to change. Selagi kita ikut style makbapak kita dulu, “belajar rajin-rajin, nanti boleh masuk universiti dan boleh dapat kerja bagus”, selagi tu kitaran/cycle tu akan berulang turun-temurun. Kita kena tanam kat anak-anak kita supaya “belajar rajin-rajin, nanti masuk universiti, lepas tu boleh jadi businessman yg berjaya…”. Ni baru betul. barulah boleh do something big, barulah boleh explore the world dan barulah boleh buat kerja amal tolong orang-orang susah…betul tak Eley???

    • mmmm….. betul tu… kita kena betulkan paradigma org2 tua kita… perubahan pada kitaran kehidupan yg sentiasa sama setiap hari perlu dilakukan… takpe seandainya perubahan itu amat menyakitkan dan memaritkan pada mulanya… yang penting… ianya akan berakhir dengan kegembiraan yang teramat2 dihargai oleh semua yg ada di sekeliling kita…..

  4. wah! interested nak mencelah…. come on guys! you have the thougt now.. so plan your future now…

    something big can start from something small… I hv started involve in restaurant business recently, memang memenatkan otak dan badan… time pun dah kena sacrifice, now every weekend memang takde kat rumah… restaurant is my second house, although penat but then seronok bila customer kata sedap and dtg lagi..

    anyway, hopefully would achieve my plan to retire early.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s