PD….. here we come……

This weekend…. opisku a.k.a. PERHEBAT akan mengadakan family day di Port Dickson. Ni ler wat julung2 kalinya PERHEBAT wat family day di luar dari Selangor…. bermalam lak tuh…

So, boleh ler aku bwk family ku bercuti di PD…

Kalau ikutkan schedule yg diberikan oleh Bhg Admin.. ada 5 tempat penginapan disediakan….

PD Golf & Country Club

PD World Marina Resort

Sunshine Bay Resort

Palm Springs Resort City

Opps!!!! terlupa lak yg satu lg tuh….

Dan aku & family akan ditempatkan di Sunshine Bay Resort…. mmmmm…. okey lah tuh…. apa yang penting… leh bwk anak2 gi bercuti… sambil aku & hubby boleh shooting gambar2 yg menarik….

PD….. wait for us….. okey…..

Bersama artis filem “BELUKAR”

Alkisahnya, penerbit filem “Belukar” yang juga merupakan bekas tentera yang pernah menjalani latihan di PERHEBAT telahpun membuat tayangan amal filem tersebut di PERHEBAT dari 17 – 20 Februari 2010 di PERHEBAT.

Dan… semua staff & pelatih di PERHEBAT ni nak tak nak kata orang… rela dalam paksa… kena tengok filem tu dgn bayaran RM5 sorang… Aku pun terlibat sama… huhuhu…. tgh2 byk keja kt opis tu pun sempat lagi nengok movie…. di Dewan Syarahan PERHEBAT.

Yang paling syok bila dapat ambik gambo dgn artis2… huhu…

Bersama salah seorang pelakon Belukar _ Sabrina

Pelakon Utama - Bron Parale (ntah betul ke tidak ejaan ni)

Bersama Danny (Din JJ)

Produser Filem - Jason Chong

Overall….. this film agak heavy sikit utk difahami. Kalau bebudak yg tengok rasa2nya agak sukar utk nak memahami… kena concentrate… and tengok till the end baru ler boleh get the message… aku bg 3* utk film ni…

Aku seorang Askar Wataniah?????

P50-Dec 09 094-e

Pada tanggal 15 Disember 2009… secara rasminya… aku bergelar Askar Wataniah dengan No Tentera : 6209433 setelah Menteri Pertahanan YB. Dato’ Seri Zahid Hamidi merasmikan pelancaran Askar Wataniah daripada PERHEBAT.

Fuh!!!! sungguh tak kusangka… aku kini seorang sojar… macam tak caya jer… Tapi sebagai seorang kakitangan yang berkhidmat di PERHEBAT yang juga sebahagian daripada KEMENTAH… nak tak nak… terpaksa (walaupun tak rela sepenuh hati) untuk menyertai Askar Wataniah. Kalau ikutkan hati… memang taknak masuk AW nih… tapi sebab nak kerja lama…. terpaksa lah….

Kami hanya berlatih kawad selama 4 hari di Kem Sungai Buloh.

Hari Pertama Latihan Kawad di Kem Sungai Buloh

Hari ke-3 latihan - "Skot....sedia...."


DSC00575

Latihan kawad di Kem Sungai Buloh

Dan 2 hari rehersal di MINDEF…

P50-Dec 09 025-e

Seawal jam 6.30am telah tiba di MINDEF

P50-Dec 09 019x

Sedia berkhidmat

P50-Dec 09 022-e

Bersama Mek Da-apa2 pun kita posing dulu....

P1020609

Berehat setelah penat training..

Dan seperti yang dijadualkan…tibalah hari yang dinanti-nantikan pada 15 Disember 2009. Hari Pelancaran Askar Wataniah PERHEBAT di MINDEF….

P50-Dec 09 069-e

Sedia berkhidmat untuk negara

P50-Dec 09 100-e

Bersama jurulatih kami - Sarjan Azmi...

P50-Dec 09 045-e

Bersama Ketua Pengarah - Tuan Haji Hassan Bin Jantan

P50-Dec 09 047-e

Sebelum perbarisan bermula

P50-Dec 09 083-e

Yess!!!!! dah tamat perbarisan... kamilah sukarelawati....

P1020645

Barisan sukarelawati PERHEBAT - proud to be one of them...

Semoga aku akan menjadi sukarelawati yang sedia berkhidmat untuk negara pada bila-bila masa. Aku bangga menjadi sukarelawati negara….. 1 Malaysia…

Interview

Well… last monday…19th October 2009… I had an interview at Perhebat. Untuk kenaikan pangkat… lebih kurang camtulah. Banyak ‘post’ sebenornya.. Tapi aku cuma dipanggil untuk ‘post’ Pegawai Kewangan G21 jer… nasib lah yek… Ni adalah interview yang ke 4 di Perhebat sepanjang 10 tahun perkhidmatanku di sini. Nak naik pangkat pun susah… almaklumlah tak pandai bodekk… susah ler nak dapat. Org lain yg kaki bodek..kaki kipas… kaki putar… dah lama depa naik pangkat. Aku yang lurus bendul ni payah ler nak dapat…. Kesian aku…. dah 10 tahun dok tunggu… kalau kali ni takk sangkut gak… mau aku bakar Perhebat tu….

Interview at PERHEBAT - 4 Pegawai Kewangan G21 post

Interview at PERHEBAT - 4 Pegawai Kewangan G21 post

Waiting for the interview

Waiting for the interview

 

Sukan Tahunan PERHEBAT

Huhuhu!!! akhirnya berbaloi juga kena berjemur di tengah-tengah padang untuk main badminton dan bola jaring. Dan yang paling bangga nye… aku jadik Ketua Rumah Kuning tahun ni.. Sebelum puasa hari tu.. telah berlangsungnya acara sukan tahunan PERHEBAT.. untuk fasa pertama telah berlangsung acara berikut:

Badminton – Juara (Rumah Kuning)

Netball – Naib Juara (Rumah Kuning)

Dan pada hari Isnin lepas, 12 Oktober 2009 semasa Perhimpunan Bulanan PERHEBAT, aku selaku ketua rumah kuning telah mewakili rumahku untuk menerima hadiah tersebut. Hadiah telah disampaikan oleh Timbalan Menteri Pertahanan Datuk Dr Abdul Latiff Ahmad.

IMG_1361

IMG_1318Selepas raya ni.. insyallah akan berlangsung pula pertandingan bola tampar dan futsall pula. So, ahli2 rumah kuning jangan nak mengelat pulak yer… siap sedia untuk terpilih mewakili rumah kuning. kuang..kuang..kuang… Yes!!! Rumah Kuning!!! Chayo!Chayo!

Technorati Tags:

H1N1 – Beware

Today, early in the morning the news was spread in PERHEBAT… 3 students were confirmed infected H1N1, 1 anak pelatih and 1 anak staff suspected H1N1.
HUH!!!!! WHAT A SHOCK…. suddenly me and friends feel very2 worry about what will happen to us. TAKOT GILER….
Got to tell hubby…. than, my hubby get worry tooo… he asked me to take leave… but if I take leave…. UNTIL WHEN????
Oh my God…… please…please… lindungilah hambamu dan keluargaku ini daripada malapetaka jangkitan H1N1 ini.
Before we go back from work today, all of us (staff) were given 1 mask = 1 staff.
And the students and the teacher from BLTV terima memo kuarantin for 1 week.
From now on…. I’ve to be more carefull with this H1N1… take care of myself and my family.